Bewegingscoaching

Bewegingscoaching

Opnieuw pijnvrij, zodat je nog lang kan doen wat jij graag doet!

Bewegingscoaching – Wat?

Beweging inzetten om opnieuw pijnvrij te bewegen is het doel van bewegingscoaching waarbij je lichaam centraal staat. De taal van je lichaam leren kennen staat gelijk aan de oorzaken van je pijn ontdekken.

De manier hoe je lichaam vandaag beweegt is het resultaat van hoe het zich heeft aangepast aan alles wat je hebt ervaren en gedaan. Dit aanpassingsproces gebeurt door je brein waarbij het signalen naar het lichaam stuurt om het lichaam te beschermen. Bescherming staat hierbij in teken van stabiliteit door je bindweefsel te verkleven met als gevolg een verminderde beweeglijkheid. Hoe meer zones in je lichaam een verminderde beweeglijkheid verkrijgen hoe meer andere zones extra moeten werken en zo overbelast geraken!

Je brein opnieuw aanleren dat die mate van bescherming niet (meer) nodig is, geeft de mogelijkheid aan je lichaam om opnieuw te bewegen waarbij de zones die overbelast zijn, opnieuw kunnen ontspannen en herstellen.

Bewegingscoaching – Voor wie?
  • Je hebt rugpijn, nekpijn, kniepijn, pijn in de heup,… en je kan niet meer doen wat je graag doet.
  • Je hebt pijn en je hebt al meerder therapieën en methodes geprobeerd.
  • Je hebt pijn maar er is niets te zien op de scans.
  • Er is een fysieke klacht die altijd maar terugkeert.
  • Je hebt chronische pijn.
  • Je lichaam is uitgeblust en heeft geen energie meer.
  • Je wil opnieuw vertrouwen in je lichaam.
Bewegingscoaching - Hoe

In 3 stappen naar pijnvrij bewegen:

  1. Aan de hand van beweging kijken hoe je lichaam zich heeft aangepast aan alles wat je tot nu toe hebt ervaren en gedaan.
  2. In kaart brengen van de mogelijke oorzaken die aan de basis liggen van je pijn.
  3. Opstellen en uitvoeren van een bewegingsplan om de oorzaken aan te pakken en het lichaam opnieuw pijnvrij laten bewegen.