Een Wonderlijk Resultaat na 7 maanden 'Voettherapie'.

Een Wonderlijk Resultaat na 7 maanden 'Voettherapie'.

Pijn heeft een zeer grote impact op ons welzijn en zeker wanneer we er dagdagelijks mee geconfronteerd worden. Het beïnvloedt niet alleen onze fysieke gezondheid, maar zeker ook ons mentaal en emotioneel welzijn. Naast deze grote impact kunnen we ook kijken wat het lichaam ons hier tracht te vertellen en wat het lichaam nodig heeft om opnieuw pijnvrij te bewegen. Het verhaal van onze klant met reumatoïde artritis illustreert dit op een krachtige manier.

De foto hierboven toont het wonderlijk resultaat van 7 à 8 maanden lang dragen van voetbeugels in combinatie met gericht lichaamswerk. Onze klant stond voor een schijnbaar onoverkomelijke uitdaging. Haar voorvoeten waren ernstig doorgezakt, wat resulteerde in slopende pijn. Steunzolen bleken volstrekt ontoereikend, en op een bepaald moment bereikte ze een keerpunt waarop ze niet langer in staat was om te lopen, als gevolg van ondraaglijke pijnscheuten in haar linkervoet.

De fysieke pijn was slechts het topje van de ijsberg. Zoals we weten, kan pijn diep geworteld liggen. In het geval van onze klant onthulde haar linkervoet een verhaal van innerlijke worstelingen. Haar tweede teen, de ’emotie-teen’, bevond zich boven de grote teen, die symbool staat voor de communicatie van emoties. Bij het begin van ons traject was ze in de greep van intense emotionele turbulentie, veroorzaakt door de uitdagingen in haar leven. Deze emoties hielden haar gevangen en onderdrukten haar vermogen om vanuit haar gevoel te communiceren.

Een pijnlijke en rode hallux valgus, een vervorming van de grote teen, vertelde het verhaal van haar voortdurende zelfopoffering. Ze stelde zichzelf voortdurend in dienst van anderen, zonder ooit haar eigen behoeften serieus te nemen. Deze hallux valgus veroorzaakte niet alleen fysieke pijn, maar was ook een symbolische weergave van de emotionele last die ze met zich meedroeg, maar niet uitsprak.

Het lichaam heeft een unieke manier om ons te vertellen wanneer er iets dieper ligt. Naast de fysieke pijn resulteerde het opkroppen van emoties en spanning in een drukpunt op het eerste gewricht van de tweede teen, de ’emotie-teen’. Deze onderdrukte emoties werden letterlijk weggedrukt, totdat het lichaam simpelweg “stop” zei.

Maar er was hoop, en die hoop kwam in de vorm van voetbeugels. Ze creëerden ruimte tussen de tenen, waardoor de spanning en stress werden verminderd. Dit leidde tot een ontspannen, minder gestreste voet. Als je de voet van maart vergelijkt met die van oktober, zie je duidelijke verschillen. Minder zwelling wijst op genezing.

Gedurende deze acht maanden realiseerde onze klant zich waar ze tegenaan liep. Ze begon bewust met deze uitdagingen om te gaan, veranderde haar manier van communiceren en concentreerde zich op positieve aspecten van haar leven. Hierdoor ontstond ruimte voor nieuwe keuzes en herwon ze haar eigen kracht, waardoor haar energie weer kon stromen.

Hoewel het genezingsproces nog niet is afgerond, is er duidelijk vooruitgang geboekt. Dit verhaal toont de kracht van pijn, zowel fysiek als emotioneel, en hoe het ons kan leiden naar bewustwording en verandering. Het herinnert ons eraan dat genezing begint met het erkennen van onze pijn en de wil om stappen te zetten om opnieuw pijnvrij te bewegen.

Dit is het verhaal van een ongelooflijke reis van pijn naar verlossing, en het benadrukt de onbreekbare verbinding tussen ons lichaam en onze geest.

Wil ook jij weten wat de kracht van voettherapie voor jou kan betekenen? Boek dan een ‘Gratis online intake’ met Annette en verneem hoe voettherapie ook jou kan helpen.