Screening

Ga voor pijnvrij!

Herwin je optimale fysieke en mentale bewegingsvrijheid 

Spierpijn, vermoeidheid, spanning, burn-out of een gevoel van futloosheid. Het zijn stuk voor stuk signalen waarmee je lichaam uitdrukt dat het niet (meer) in staat is om optimaal te bewegen.

Tijdens een bewegingsscreening gaan we op zoek naar de oorzaken en bepalen we een bewegingsstrategie om de volledige mobiliteit te herstellen.

  1. Een bewegingsscreening start met een grondig gesprek over je blessureachtergrond, je beweegroutines in je beroep en je sportieve activiteiten. We gaan ook na hoe stressgevoelig je bent en proberen een beeld te krijgen van de manier waarop je in het dagelijkse leven staat.
  2. De eigenlijke bewegingsanalyse gebeurt aan de hand van bewegingsoefeningen. De manier waarop je die uitvoert, verraadt welke zones nog perfect mobiel zijn en welke gewrichten verleerd zijn hoe ze optimaal moeten bewegen.
  3. Op basis van de screening kunnen we nagaan waar de oorzaak van de belemmering ligt en aan de hand van welke bewegingsstrategie we elke functie kunnen herstellen, zodat je lichaam uiteindelijk opnieuw intelligent kan bewegen. Een bijkomend gevolg is dat je bewust wordt van de impact van je dagelijkse beweegroutines en blessures.