Massage

 “Intelligent Motion” start vanuit beweging: terug in alle richtingen leren bewegen en zo het lichaam in evenwicht brengen. In deze benaderingswijze is massage de aangewezen partner.

In het IM-Huis bieden we volgende massages aan:

 1. Energetische massage
 2. Shiatsu massage
 3. Sportmassage

 

1. Energetische Massage

Aangeraakt en geraakt worden is een basisbehoefte van de mens en is even belangrijk als voedsel, water en lucht. Ruimte geven aan emoties, gevoelens en impulsen is wezenlijk om het leven stromend te houden. Gezond te blijven.
Energetische massage behandelt de mens als geheel en is gebaseerd op zachte aanraking, druk en stimulatie op punten en meridianen. Met als bedoeling het lichaam diep te relaxeren.

De massage stimuleert niet alleen de bloedsomloop en spieren en kalmeert het zenuwstelsel, maar werkt ook in op de chakra's, de energiecentra in het lichaam, waardoor lichaam en geest in evenwicht komen. Ook wordt gebruik gemaakt van voetreflexologie om contact te maken met het lichaam.
Deze energetische massage geeft een gevoel van rust en welzijn. Zij heeft een helende werking en kan ondersteunend zijn bij:

- relaxatie van je lichaam
- het ervaren van je 'natuurlijke' ritme
- stress, burn-out
- gebrek aan energie, vitaliteit en interesse
- als je in je dagelijks leven meer denkt dan voelt en in de problemen komt
- verlies, scheiding, rouw en ziekte...'dus als het leven pijn doet en je letterlijk en figuurlijk behoefte hebt aan een steuntje in de  rug' en aan koestering
- rugpijn, vermoeidheid en spanning....'even niets moeten en enkel mogen ontvangen'
- somberheid, lusteloosheid, innerlijke strijd, piekeren....'het idee, dat alles zinloos is.
- je zit niet goed in je vel, maar je weet niet waarom. Iets in jouw leven loopt niet zoals jij dat wilt...je wilt wel anders, maar je weet niet hoe.' 

Herhaalde sessies hebben een sterk effect op emotionele en fysieke blokkades en bevorderen het hervinden van je 'innerlijke kracht' en harmonie. Door het opsporen van de oorzaken van de klachten (inzicht) en het helen van deze klachten (gevoel en acceptatie) ga je geleidelijk aan meer voelen en toelaten van wat er in je leeft. Hierdoor kan je positiever denken, ga je je automatisch beter voelen en kan je er weer steviger tegenaan.

Tevens is dit een heerlijke massagevorm om, los van het behandelen van klachten, gewoonweg van te genieten. Je zinkt weg in een bad van zalige rust en ervaart een intens diepe ontspanning op elk niveau. Deze massage geeft een diepe rust en het gevoel gedragen te worden.

 

2. Shiatsu

Shiatsu werkt in op de subtiele anatomie van je lichaam, waarin de energie stroomt die 'ki' (Japans) of 'chi' (Chinees) wordt genoemd. Deze 'ki' stroomt door je organen en alle delen van het lichaam, langs kanalen die we meridianen noemen. 

Balans creëren is de basisactiviteit van de natuur. In de oosterse geneeskunde worden ziekte, symptomen en condities in verband gebracht met elkaar en worden zij teruggevoerd naar een dieper onevenwicht in het energetisch systeem.

Met technieken zoals duim- en handdruk, strekkingen, kneden,... wordt er evenwicht gecreëerd in de energiestroom. 

Shiatsu reguleert de werking van het zenuwstelsel, verhoogt de weerstand van het lichaam, verbetert de bloedcirculatie, reinigt de weefsels en versoepelt het lichaam. Het resultaat is dat de aanwezige lichaamsenergie in balans komt. 

De veelzijdigheid van de therapie en de holistische visie op het menselijk lichaam maken shiatsu absoluut bijzonder. 

Shiatsu heeft een gunstige invloed op:

 • Stress
 • Migraine, hoofdpijn
 • Angsten
 • RUG-, Nek-en schouderklachten
 • Fybromyalgie
 • Gewrichtsproblemen zoals reuma, artrose, …
 • Slaapproblemen
 • Spanning en / of pijn in de Armen en Benen
 • Depressie
 • CVS
 • Menstruatieklachten en Andere vrouwenkwaaltjes
 • Ontspanning mag natuurlijk niet worden vergeten, want men hoeft niet specifiek klachten te hebben om een Shiatsu behandeling te ondergaan! Het werkt dus ook ontspannend en verkwikkend.

De behandeling is afhankelijk van de problematiek. In het begin van de shiatsu therapie zal ik adviseren om wat frequenter te komen. Na ongeveer 4 behandeling wordt de tijd tussen de behandelingen groter. Alles gebeurt in onderling overleg.

Iedereen is welkom voor shiatsu, jong of oud, mensen met motorische beperkingen of professionele atleten enz...
Na een intake gesprek starten we de behandeling. Soms krijgt u ook een fysieke oefening en/of voedingsadvies mee. 
De behandeling duurt ongeveer een uur. 
Shiatsu wordt (meestal) op de kledij gegeven, gelieve losse kledij en kousen te dragen. Het is ook aangewezen om niet teveel te eten voor de behandeling.

 

Sportmassage

Bij de term “Sportmassage” zou men kunnen denken dat deze vorm van massage enkel bestemd is voor sporters. Maar dit is zeker niet het geval, voor zowel sporters als niet-sporters kan sportmassage zeer nuttig zijn!

We bewegen vaak te veel ineens, te intensief of op een verkeerde manier. Dit kan gebeuren tijdens het sporten, maar bijvoorbeeld ook op het werk of in de vrije tijd. Dit kan spierpijn, ophopingen van afvalstoffen en blessures tot resultaat hebben. Wanneer het lichaam hier niet voldoende van herstelt, kan overbelasting het gevolg zijn.

Sportmassage geeft het lichaam een duwtje om zelf aan het herstel te werken en dit proces te versnellen, maar het kan het lichaam ook voorbereiden op een wedstrijd als onderdeel van de warming-up. Het verschil tussen herstellend of voorbereidend zit allemaal in het tempo en de handgrepen die de sportmasseur aanhoudt.

Samengevat zijn de effecten van een sportmassage:

 • Betere doorbloeding
 • Verbeterde stofwisseling
 • Afname / toename spierspanning
 • Minder stijfheid
 • Minder pijn
 • Betere gemoedstoestand
 • Verbetering in het slaappatroon