Blog

Hoe Intelligent Motion mijn passie geworden is!

Door Team Intelligent Motion / 10/12/2015 /

Van voetbal naar scheenbeenvliesontsteking naar 'Intelligent Motion'. Hoe een consultatie bij een dokter een scharniermoment is geworden in de ontdekking van mijn huidige passie.

Mijn persoonlijke ervaring van de mogelijkheden van ons lichaam heeft me geïnspirireerd om mensen te coachen naar fysieke en mentale gezondheid.

Lees verder

Inspiration Tour - Het doet wat met een mens.

Door Team Intelligent Motion / 30/11/2015 /

Met Intelligent Motion willen we mensen inspireren om het potentieel te ontdekken van zichzelf aan de hand van fysieke coaching. Het in de markt zetten van dit product vraagt goed ondernermerschap. Om dit potentieel te ontdekken ben ik 3 dagen op stap geweest met Connexi om geïnspireerd te worden door andere ondernemers. 1 maand na deze trip kan ik je dit vertellen: 'Het doet wat met een mens!

Lees verder

Intelligent Motion voor triatleten.

Door Team Intelligent Motion / 03/11/2015 / Fitter worden, Sportprestatie verbeteren

Triatlon-World

Intelligent Motion neemt als standhouder deel aan de derde triatlonberus in Brussel op 15 november 2015.

Maak kennis met onze bewegingsstrategie en kom te weten welke zones in het lichaam spanning bevatten die de kans op kwetsuren verhogen. Dit door onze lichaamsscreening te ervaren op onze stand.

Lees verder

Moeder waarom bewegen we (niet)?

Door Team Intelligent Motion / 26/10/2015 / Rugprogramma, Fitter worden, Pijn bestrijden, Gezondheid

Heb je jezelf al eens de vraag gesteld hoe je beweegt? Dien je constant bewust bepaalde spieren op te spannen om te kunnen bewegen of gebeurt dit zomaar?

Beide vragen doen zeer zeker je wenkbrauwen fronsen omdat dit niet direct vragen zijn die je spontaan in het hoofd schieten. Laat ons even tijd nemen om dit kort te beschrijven.

Lees verder

Lage rugklachten door mijn voeten?

Door Team Intelligent Motion / 28/09/2015 / Rugprogramma, Pijn bestrijden

Het ligt niet altijd voor de hand, maar in sommige gevallen kan een beperking ter hoogte van je  voeten dermate een invloed uitoefenen waardoor er rugklachten ontstaan. In dit artikel bekijken we wat zo’n beperking betekent en hoe we het kunnen oplossen.

Lees verder

Movement screening – Intelligent motion

Door Team Intelligent Motion / 02/09/2015 /

Screening van het lichaam in beweging, om concrete info te verzamelen van hoe het lichaam nu beweegt en welke zones van het lichaam hun functie niet of onvoldoende uitvoeren. Leer de big rocks (enkel, heup & thoracale wervelkolom) te obeserveren en verkrijg inzicht hoe ze een impact hebben op het functioneren van het lichaam in verscheidene bewegingen.

Lees verder

Je potentieel activeren en maximaliseren via fysieke coaching.

Door Team Intelligent Motion / 31/08/2015 / Fitter worden, Pijn bestrijden

Elk individu is geboren met een vat vol potentiële talenten/vaardigheden die zich kunnen ontwikkelen. De mate dat ons lichaam geremd wordt of gestimuleerd wordt in deze ontwikkeling bepaalt of je daadwerkelijk deze talenten/vaardigheden kan inzetten. Een constante in dit verhaal is dat we steeds kunnen vertrouwen op een zeer acuraat feedback systeem: ons lichaam. De vraag is dan: kan/wil je luisteren naar je lichaam en wil je jouw potentieel activeren?

Lees verder

Een uniek rugprogramma.

Door Team Intelligent Motion / 25/08/2015 / Rugprogramma

Je lichaam is meer dan de som van armen, benen, heupen, tenen en vingers. Pijn in één van de lichaamsdelen heeft gevolgen voor de rest van het lichaam. Je lichaam is 1 geheel. De oorzaak van de pijn is meestal niet te zoeken op plaats zelf. Om je pijn te bestrijden of om je te laten revalideren na een trauma of een ingreep focust Intelligent Motion zich niet op de pijnplek, zoals kinesisten dat doen, maar zoeken we de oplossing door heel het lichaam te laten bewegen. De unieke benadering van het rugprogramma heeft als doel de beweeglijkheid van het lichaam te vergroten.

Lees verder

Recente artikelen