Blog

Te Weinig Zelfvertrouwen? Dat Merk Je Aan De Manier Waarop Je (Niet) Beweegt…

Door Jeroen Klinckaert / 09/06/2016 / Fitter worden, Pijn bestrijden, Gezondheid

Wie een tekort aan zelfvertrouwen (te wijten aan uiterlijk, fitheid of een bewegingsbeperking) heeft baat bij bewegen. Immers, dankzij het sterker, leniger of slanker zijn, verhoogt je zelfvertrouwen. Maar zou het ook kunnen dat we pas in staat zijn om ten volle te gaan bewegen en fit te worden wanneer ons zelfvertrouwen hoog genoeg is?

Lees verder

De Belangrijkste Eigenschap Van Pijn Die Bijna Niemand Kent.

Door Jeroen Klinckaert / 18/03/2016 / Rugprogramma, Pijn bestrijden

Bijna elk artikel over pijn in je rug (én kniepijn, nekpijn of hoofdpijn) gaat over hetzelfde: hoe herken je de pijn, en wat kan de mogelijke oorzaak van die pijn zijn. Maar wat jou nog nooit is verteld -en wat misschien zelfs het meest relevant is in je zoektocht naar het oplossen van je pijn- is het antwoord op de vraag: waaròm geeft je lichaam eigenlijk pijn? En vooral, waarom heb je het ene moment wél pijn en het andere niet?

Lees verder

Hoe de meeste rugschooloefeningen je rugpijn erger maken… in plaats van ze te verlichten.

Door Matthias Weemaels / 10/03/2016 / Rugprogramma, Pijn bestrijden

De meest gebruikte rugschooloefeningen en -bewegingen, zoals de ‘Bridge’ en ‘Plank’, richten zich op het stabiliseren en 'vastzetten' van je rug. Let op met je romp, let op met hoe je jouw voeten plaatst, let op met je knie, etc. Want zodra je pijn ervaart moet je die beweging gaan vermijden, toch? Wel... eigenlijk is dat net wat je al jaren verkeerd doet.

Lees verder

INTELLIGENT MOTION: EEN MELANOOM WAAR IK NIET WIL VANAF GERAKEN

Door Team Intelligent Motion / 16/12/2015 /

Bewegen als rode draad doorheen mijn leven.

“Bewegen loopt als een rode draad door mijn leven’’. De tijd dat ik destijds als kind gebruikte om samen met mijn vrienden buiten te ravotten, spendeerde ik in mijn tienerjaren op het voetbalplein. Alles werd in functie gesteld van het voetbal. Naast de groepstrainingen nam ik ook conditietrainingen, krachttrainingen en techniektrainingen individueel voor mijn rekening. Telkens met een doel voor ogen: Beter en sterker presteren.

Lees verder

Recente artikelen