Blog

Beweging, het beste medicijn tegen rugpijn.

Door Jeroen Klinckaert / 28/08/2017 /

Zowel in de situatie waarbij er geen rugletsel is als wanneer er een hernia is, spondylolyse of een ander letsel aanwezig is, kan beweging je helpen om opnieuw pijnvrij te bewegen. Deze beweging dient wel de oorzaak van de pijn aan te pakken. Zeker in de situatie zonder letsel is de pijn afkomstig van verschillende factoren en is zo maar bewegen niet direct een juiste keuze. Wanneer er een letsel is, is er ook altijd een oorzaak, of meerdere, die gezorgd hebben voor dit letsel. Bewegen om de oorzaak van dit letsel aan te pakken lijkt me dan een ‘intelligente’ keuze.

Lees verder

Hoe onze kinderen laten bewegen?

Door Jeroen Klinckaert / 22/08/2017 /

Ikzelf heb een kleinere broer van 9 jaar oud, de leeftijd waar tablet en TV populair zijn. Mijn broer sport niet graag en speelt liever op zichzelf waardoor sedentair gedrag vrij vaak voorkomt. Wanneer ik ga lopen, motiveer ik hem om mee te fietsen. We gaan dan samen naar de eendjes in het park, stoppen eens bij de speeltuin of zoeken afval tijdens het fietsen. Verder voetballen we regelmatig in de tuin of gaan we samen met de fiets naar de winkel.

Lees verder

Terug Pijnvrij Lopen.

Door Jeroen Klinckaert / 23/07/2017 /

Het IM-programma is nu een vast onderdeel van mijn wekelijkse sportactiviteiten. Het is een training op zichzelf. 
Wellicht eerder een soort behandeling. Voor lichaam en geest.
En het voelt goed aan. Zeer goed

Lees verder

Help Ik Zit Te Veel!

Door Team Intelligent Motion / 23/07/2017 /

De hele dag zittend werken? Kwaaltjes als lage rugpijn, stramme spieren of zware benen?
Zitten wordt tegenwoordig ook wel het nieuwe roken genoemd, vandaag de dag zitten we heel vaak, het maakt deel uit van onze levensstijl, maar laten we even stilstaan bij ons zitgedrag op een standaard werkdag. 

Lees verder

Boycot Je Eigen Lichaam Niet! Ontwikkel Je Potentieel. (Deel 3/3)

Door Jeroen Klinckaert / 23/03/2017 /

Het potentieel van ons lichaam zit duidelijk in de beweeglijkheid van ons totaal systeem. Is onze leeftijd hier niet de bepalende factor en wat moet ik me voorstellen bij bewegingsvariabiliteit? Deel 3 van dit blog-artikel duikt de diepte in, in de zoektocht naar antwoorden.

Lees verder

Allen De Bel, op zoek naar zijn ultieme loopervaring.

Door Jeroen Klinckaert / 29/01/2017 /

Naast zaakvoerder van IM-Intelligent Motion en energetisch therapeut in het IM-Huis is hij een natuurtalent als marathonloper. De uitdaging is een oplossing vinden om de efficiëntie te optimaliseren en het loopplezier te maximaliseren. 

Lees verder

Recente artikelen