Blog

Breng je gezondheid naar ongekende hoogtes!

Door Jeroen Klinckaert / 13/08/2018 /

Excellent presteren betreffende je gezondheid lijkt misschien niet zo bijzonder, maar wel wanneer je geconfronteerd wordt met het tegenovergestelde! Wanneer je voelt dat het niet meer zo loopt zoals gewenst, wanneer je voelt dat je lichaam niet meer doet wat wil, wanneer je sneller aan je fysieke grens zit,… ook dan mag je nog ambitieus zijn!

Lees verder

Waarom je als ondernemer mag rekenen op je lichaam.

Door Jeroen Klinckaert / 05/05/2018 /

Jouw gezondheid, je meest kostbaarste bezit. De voorwaarde voor vitaal, energiek en daadkrachtig je ondernemersambities waar te maken.

Gezondheid, een term die alles omvat maar tevens ook zeer vaag is.

Er zijn verschillende invalshoeken waarover al wat bekend is. Toch zijn er nog veel vraagstukken en uitdagingen waarmee we vandaag de dag nog steeds mee kampen.

Lees verder

Het rugprogramma door de ogen van beweegcoach Ksenija

Door Team Intelligent Motion / 25/11/2017 /

Nu mijn eerste rugprogramma er bijna op zit, is het tijd voor een terugblik. In het algemeen willen we mensen terug pijnvrij laten bewegen. We leren de mensen om terug hun benen te gebruiken, bepaalde zones in het lichaam te activeren en andere eerder te ontspannen. Deze wisselwerking resulteert in het leren kennen van je eigen lichaam. Vaak komen mensen na vele jaren als “laatste hoop” op verbetering. 

Lees verder

Beweging, het beste medicijn tegen rugpijn.

Door Jeroen Klinckaert / 28/08/2017 /

Zowel in de situatie waarbij er geen rugletsel is als wanneer er een hernia is, spondylolyse of een ander letsel aanwezig is, kan beweging je helpen om opnieuw pijnvrij te bewegen. Deze beweging dient wel de oorzaak van de pijn aan te pakken. Zeker in de situatie zonder letsel is de pijn afkomstig van verschillende factoren en is zo maar bewegen niet direct een juiste keuze. Wanneer er een letsel is, is er ook altijd een oorzaak, of meerdere, die gezorgd hebben voor dit letsel. Bewegen om de oorzaak van dit letsel aan te pakken lijkt me dan een ‘intelligente’ keuze.

Lees verder

Hoe onze kinderen laten bewegen?

Door Jeroen Klinckaert / 22/08/2017 /

Ikzelf heb een kleinere broer van 9 jaar oud, de leeftijd waar tablet en TV populair zijn. Mijn broer sport niet graag en speelt liever op zichzelf waardoor sedentair gedrag vrij vaak voorkomt. Wanneer ik ga lopen, motiveer ik hem om mee te fietsen. We gaan dan samen naar de eendjes in het park, stoppen eens bij de speeltuin of zoeken afval tijdens het fietsen. Verder voetballen we regelmatig in de tuin of gaan we samen met de fiets naar de winkel.

Lees verder

Terug Pijnvrij Lopen.

Door Jeroen Klinckaert / 23/07/2017 /

Het IM-programma is nu een vast onderdeel van mijn wekelijkse sportactiviteiten. Het is een training op zichzelf. 
Wellicht eerder een soort behandeling. Voor lichaam en geest.
En het voelt goed aan. Zeer goed

Lees verder

Help Ik Zit Te Veel!

Door Team Intelligent Motion / 23/07/2017 /

De hele dag zittend werken? Kwaaltjes als lage rugpijn, stramme spieren of zware benen?
Zitten wordt tegenwoordig ook wel het nieuwe roken genoemd, vandaag de dag zitten we heel vaak, het maakt deel uit van onze levensstijl, maar laten we even stilstaan bij ons zitgedrag op een standaard werkdag. 

Lees verder

Boycot Je Eigen Lichaam Niet! Ontwikkel Je Potentieel. (Deel 3/3)

Door Jeroen Klinckaert / 23/03/2017 /

Het potentieel van ons lichaam zit duidelijk in de beweeglijkheid van ons totaal systeem. Is onze leeftijd hier niet de bepalende factor en wat moet ik me voorstellen bij bewegingsvariabiliteit? Deel 3 van dit blog-artikel duikt de diepte in, in de zoektocht naar antwoorden.

Lees verder