Blog

Lang zitten bezorgt mij rug -of nekpijn!

Door Jeroen Klinckaert / 14/10/2018 /

Wanneer we lang moeten zitten kan het lichaam op bepaalde plaatsen pijnlijk of gespannen aanvoelen. Dit komt omdat de rug en de nek in een zithouding een hogere druk moeten weerstaan dan in een rechtopstaande positie. Deze druk wordt enerzijds ontwikkeld door het gewicht van onze romp en anderzijds door de zwaartekracht. Onze romp wordt in een rechtopstaande positie gedragen door onze benen, in zit valt deze ondersteuning weg waardoor het gewicht samenkomt onderaan in onze rug. De tweede factor, zwaartekracht zorgt ervoor dat alles op aarde naar beneden geduwt wordt. 
 

Lees verder

Een dipje na het middageten?

Door Jeroen Klinckaert / 14/10/2018 /

Een halfuur na het eten krijgen we soms een energiedip. We voelen ons moe, zouden eigenlijk een dutje kunnen doen. Helaas wonen we niet in Spanje waar ze ’s middags een siësta doen. Het wel of niet krijgen van een energiedip hangt nauw samen met ons voedingspatroon en onze manier van bewegen.

Lees verder

Ik heb last van rugpijn bij het opstaan

Door Jeroen Klinckaert / 14/10/2018 /

Tijdens de nachtrust verkeerd ons lichaam in een toestand van lichamelijke rust. Alle spieren zijn ontspannen en je bewustzijnsniveau is verlaagd. Prikkels uit de omgeving worden door de hersenen geblokkeerd en hebben nauwelijks invloed. Wanneer we 's ochtends bij het wakker worden rugpijn hebben, komt de volgende vraag naar boven: 'Waarom was je rug niet volledig ontspannen gedurende de nacht?'

Lees verder

Breng je gezondheid naar ongekende hoogtes!

Door Jeroen Klinckaert / 13/08/2018 /

Excellent presteren betreffende je gezondheid lijkt misschien niet zo bijzonder, maar wel wanneer je geconfronteerd wordt met het tegenovergestelde! Wanneer je voelt dat het niet meer zo loopt zoals gewenst, wanneer je voelt dat je lichaam niet meer doet wat wil, wanneer je sneller aan je fysieke grens zit,… ook dan mag je nog ambitieus zijn!

Lees verder

Waarom je als ondernemer mag rekenen op je lichaam.

Door Jeroen Klinckaert / 05/05/2018 /

Jouw gezondheid, je meest kostbaarste bezit. De voorwaarde voor vitaal, energiek en daadkrachtig je ondernemersambities waar te maken.

Gezondheid, een term die alles omvat maar tevens ook zeer vaag is.

Er zijn verschillende invalshoeken waarover al wat bekend is. Toch zijn er nog veel vraagstukken en uitdagingen waarmee we vandaag de dag nog steeds mee kampen.

Lees verder

Het rugprogramma door de ogen van beweegcoach Ksenija

Door Team Intelligent Motion / 25/11/2017 /

Nu mijn eerste rugprogramma er bijna op zit, is het tijd voor een terugblik. In het algemeen willen we mensen terug pijnvrij laten bewegen. We leren de mensen om terug hun benen te gebruiken, bepaalde zones in het lichaam te activeren en andere eerder te ontspannen. Deze wisselwerking resulteert in het leren kennen van je eigen lichaam. Vaak komen mensen na vele jaren als “laatste hoop” op verbetering. 

Lees verder

Beweging, het beste medicijn tegen rugpijn.

Door Jeroen Klinckaert / 28/08/2017 /

Zowel in de situatie waarbij er geen rugletsel is als wanneer er een hernia is, spondylolyse of een ander letsel aanwezig is, kan beweging je helpen om opnieuw pijnvrij te bewegen. Deze beweging dient wel de oorzaak van de pijn aan te pakken. Zeker in de situatie zonder letsel is de pijn afkomstig van verschillende factoren en is zo maar bewegen niet direct een juiste keuze. Wanneer er een letsel is, is er ook altijd een oorzaak, of meerdere, die gezorgd hebben voor dit letsel. Bewegen om de oorzaak van dit letsel aan te pakken lijkt me dan een ‘intelligente’ keuze.

Lees verder

Hoe onze kinderen laten bewegen?

Door Jeroen Klinckaert / 22/08/2017 /

Ikzelf heb een kleinere broer van 9 jaar oud, de leeftijd waar tablet en TV populair zijn. Mijn broer sport niet graag en speelt liever op zichzelf waardoor sedentair gedrag vrij vaak voorkomt. Wanneer ik ga lopen, motiveer ik hem om mee te fietsen. We gaan dan samen naar de eendjes in het park, stoppen eens bij de speeltuin of zoeken afval tijdens het fietsen. Verder voetballen we regelmatig in de tuin of gaan we samen met de fiets naar de winkel.

Lees verder

Recente artikelen