Wat als de loodgieter ons lekkend energie-kraantje kan herstellen.

Door Jeroen Klinckaert / 20/11/2017 / Fitter worden, Gezondheid

Waar zitten onze energie lekken?

Wanneer we moe zijn en op zoek gaan naar de oorzaak komen we vaak tot de vaststelling dat er vaak geen aanwijsbare oorzaken zijn. De dagen zijn goed gevuld maar zeker niet meer dan bij iemand anders. Het is druk op het werk maar dat is ook bij je buur. Je eet gezond en je tracht in de mate van het mogelijke op tijd naar bed te gaan. En toch ben je moe! Ben je dan zo’n zwakkeling?

Ons lichaam is zeer veerkrachtig, maar genoeg is genoeg!

Op die laatste vraag kan ik alvast zeer duidelijk zijn, een zwakkeling ben je zeker niet! Maar wat is het dan wel?

Je vermoeidheid is vaak een combinatie van vele kleintjes. Situaties waarbij je niet echt hinder ondervond maar eigenlijk wel al over je grens ging (al dan niet onbewust).

Gelukkig bezitten we over een grote veerkracht. Het biedt ons de mogelijkheid om in situaties waarin we over onvoldoende energie bezitten, toch nog door te gaan. We kunnen hierbij putten uit onze reserves maar deze zijn toch beperkt. Wanneer we een bepaalde tijd dienen te putten uit onze reserves, hebben we stelselmatig ons lichaam meer belast dan nodig. Om hiervan volledig te recupereren heb je meer tijd nodig en genoeg is genoeg!

Hoe kan beweging je hierbij helpen?

Vermoeidheid heeft een impact op ons lichaam. Dit is een vorm van stress, waartegen je lichaam zich moet wapenen. De fysieke gevolgen kunnen de volgende zijn:

  • verkleving van je bindweefsel
  • vermoeide spieren
  • een verhoogde bloeddruk
  • verstoorde spijsvertering
  • hoofdpijn
  • ...

Je zal ervaren dat je bewegingen in het algemeen minder soepel verlopen dan gewoonlijk, je dient meer ‘moeite’ te doen dan anders en de goesting om te bewegen is dan ver te zoeken.

 

Beweging kan je dan helpen op de volgende wijze:

  1. Ontdek welke delen van je lichaam onderhevig zijn aan de impact van vermoeidheid.
  2. Ontdek welke bewegingsmogelijkheden hierdoor verhinderd worden.
  3. Ontdek welke oefeningen je lichaam opnieuw in beweging kan brengen.

Wanneer je lichaam opnieuw ervaart om te bewegen als 1 geheel, creër je harmonie in je hersenen waardoor je rust zal ervaren in je lichaam. Dagdagelijks 15’ tot 30’ terug de harmonie herstellen kan een substantieel verschil betekenen en je helpen te recupereren en opnieuw te bruisen van Energie!

 

Become the Master of Your Health!

Kom op 1, 2 of 3 december naar onze OpenBeweeg Dagen en ontdek wat dit voor jouw lichaam betekent!

Reserveer alvast je plaats: schrijf hier in.

 

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.

Recente artikelen