Je potentieel activeren en maximaliseren via fysieke coaching.

Door Team Intelligent Motion / 31/08/2015 / Fitter worden, Pijn bestrijden

Tegenwoordig worden we meer en meer bewust van het belang van onze persoonlijke ontwikkeling. Toenemende druk en verwachtingen op het werk en privé zorgen ervoor dat we ons anders dienen te wapenen. Meer en meer gaan we in functie van doelen en verwachtingen werken, gaan we ons spiegelen aan de verwachtingen van de maatschappij,…  Deze aspecten creëren een positieve vibe en zorgen ervoor dat we evolueren. Iets wat echter nooit ter sprake komt in deze context is ons lichaam! Is ons lichaam in staat om aan dit tempo, deze verwachtingen, druk,… dag in dag uit te functioneren?

Wat verteld mijn lichaam me?

Ons lichaam beschikt over een gigantische capaciteit om zich aan te passen aan steeds veranderende situaties. Dit maakt ons lichaam zo uniek om grenzen te kunnen verleggen en om te kunnen evolueren. De combinatie echter van het aanpassingsvermogen en de capaciteit om grenzen te kunnen verleggen kan ertoe leiden dat we ons echte fysieke grens niet meer kennen.  We verleggen onze grens!?

Ons lichaam wordt gepusht, ver boven zijn limiet en krijgt niet de kans om hiervan te recupereren. Regelmatig stuurt ons lichaam signalen, maar kunnen/willen we ze niet zien, horen, voelen. Soms merken we ze wel op maar kunnen we er niet gepast op reageren! Wanneer de veerkracht van ons lichaam aan zijn limiet zit, zal het lichaam een ultieme poging ondernemen opdat je het signaal wel zal ontvangen en wel kan reageren. Meestal kiest het lichaam hier voor een ziekte! Dit maakt dat we moeten reageren!

       

Samenwerken met je lichaam om je potentieel te activeren.

We zijn het er allemaal over eens dat het ultieme communicatiemiddel van het lichaam – we bedoelen ziekte - geen gewenste situatie is. Het leren omgaan met de signalen die ons lichaam geeft, is een cruciale stap om jouw potentieel te activeren. Bij het negeren van de signalen van je lichaam is het namelijk verplicht zich continu aan te passen waardoor je potentieel wordt aangewend om te overleven. De signalen opvangen en gepast reageren is de boodschap om jouw potentieel te activeren!

Wat is je potentieel?

Elk individu is geboren met een vat vol potentiële talenten/vaardigheden die zich kunnen ontwikkelen. De mate dat ons lichaam geremd wordt of gestimuleerd wordt in deze ontwikkeling bepaalt of je daadwerkelijk deze talenten/vaardigheden kan inzetten. Wat het afremmen of stimuleren kan beïnvloeden is zeer uitgebreid en we hebben allemaal de neiging dit te plannen en/of te controleren. Dit is echter geen natuurlijke flow. Een constante in dit verhaal is echter dat we steeds kunnen vertrouwen op een zeer acuraat feedback systeem: ons lichaam. De vraag is dan: kan/wil je luisteren naar je lichaam en wil je jouw potentieel activeren?

 

Deze aanpak maakt deel uit van het ontwikkelingsprogramma, ‘Minder stress, meer werkvreugde”, dat ik samen met Carolien Boom heb uitgewerkt.

Benieuwd hoe deze unieke aanpak jouw potentieel kan activeren? Schrijf je in voor de komende infosessie op 10 of 17 september.

Inschrijven

Reacties op dit artikel

Ja ik vind het boeiend en zo juist!
Ons lichaam is vaak het klankbord van ons innerlijk leven, maar ook onze levensomstandigheden.

Gepost op 08 september 2015 door Pia Lefèvre

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.

Recente artikelen