INTELLIGENT MOTION: EEN MELANOOM WAAR IK NIET WIL VANAF GERAKEN

Door Team Intelligent Motion / 16/12/2015 /

Bewegen als rode draad doorheen mijn leven.

“Bewegen loopt als een rode draad door mijn leven’’. De tijd dat ik destijds als kind gebruikte om samen met mijn vrienden buiten te ravotten, spendeerde ik in mijn tienerjaren op het voetbalplein. Alles werd in functie gesteld van het voetbal. Naast de groepstrainingen nam ik ook conditietrainingen, krachttrainingen en techniektrainingen individueel voor mijn rekening. Telkens met een doel voor ogen: Beter en sterker presteren.

Van waaruit is mijn passie gegroeid?

Jarenlang leefde ik volgens het ‘No Pain, No Gain’-principe. Met als gevolg: Verzwikking enkel (3 weken out), kniepees problemen; Osgood-Schlatter genaamd (3 maanden out), spierscheur van de Quadriceps (6 weken uit), problemen met de aanhechting van de adductoren (2 maanden out). En zo kan ik nog even doorgaan. Mijn passie voor de sport wou ik ook uitoefenen in mijn beroepsleven. Ik koos voor de richting Lichamelijke Opvoeding. Deze richting gaf me inzicht over de (klassieke) anatomie en fysiologie van het lichaam. Ik kwam tot de constatatie dat ik jarenlang volgens de verkeerde methodes getraind had. Met die kennis deed ik een poging om mijn lichaam beter te trainen in functie van mijn sport.

Kantelpunt:

Via een workshop kwam ik aanraking met functionele anatomie en nog belangrijker de rol van bindweefsel (fascia) in het lichaam. Nieuwe deuren gingen voor me open. Ik kon de moeilijke materie omzetten in logisch redeneren. Ik kon alle losse puzzelstukjes van fysiologie,anatomie, biomechanica en fysica samenbrengen tot een mooie puzzel.

Wat een workshop allemaal teweeg kan brengen:

Van de nieuwe informatie die ik kreeg wil ik alles te weten komen. Tot op vandaag graaf ik steeds verder naar de oorsprong. De oorsprong van: ‘Het menselijk lichaam in beweging: Wat kan het? Van waar komt het? Tot wat is het in staat?, hoe communiceert het?,… Alles wil ik er over weten! Anderzijds vraag ik me af: ‘’Kom ik het ooit allemaal te weten?’’

Ik noem het vaak: ‘het gezonde melanoom dat steeds groeit aan kennis en iedere dag mijn leven bepaald.’

Mijn interesse is mijn passie geworden en drijft me altijd tot het uiterste. Mijn passie is mijn job geworden. Mijn passie is mijn visie geworden. Mijn visie heeft een naam gekregen; Intelligent Motion

I’M

Kevin Van Steenkiste

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.

Recente artikelen