Inspiration Tour - Het doet wat met een mens.

Door Team Intelligent Motion / 30/11/2015 /

 

Wat doet een 3-daagse Inspiration-tour van Connexi met me?

Voor mij persoonlijk begon het nog voor de 3-daagse gestart was. Een samenloop van ‘toevalligheden’ zorgde ervoor dat ik op woensdag 28/10 op de bus zat van Connexi. Een korte ontmoeting op het filmfestival te Gent met Bert Vandebuerie, een kort telefoontje de dag nadien en enkele mails later was mijn inschrijving een feit. Voor mij was het duidelijk:

'Als de leerling bereid is, zal de meester verschijnen.'

Als bewegingscoach heb ik gedurende enkele jaren gewerkt aan een eigen bewegingsmethode. Een innoverend en vernieuwd concept met beweging als vertrekpunt om elk individu fysiek en mentaal te coachen: ‘Intelligent Motion’.

De fase van ontwikkeling is voorbij waardoor de deur openstaat naar het ondernemen, het product in de markt zetten.

De impact van de 3-daagse

Met een duidelijk doel en open mind ben ik vertrokken voor de 3-daagse. Na de eerste dag, s ‘avonds op mijn kamer was het al duidelijk voor me! Dit doet wat met me. Het brengt letterlijk en figuurlijk veel in beweging. Mijn hoofd bleef constant doorgaan met nieuwe ideeën, aftoetsen van standpunten, bekijken van nieuwe strategieën,… en mijn lijf vertelde me dat het moe was :). Het feit dat er zo nog 2 dagen aankwamen deed me beseffen dat ik na de 3de-dag een overload van info ging hebben. Iets wat me enerzijds bevestiging gaf dat deze tour op het juiste moment gekomen is en anderzijds dat er na de tour een belangrijke periode komt om de geziene info om te zetten in acties.

Na dag 3 had ik 1 doel: Ervaring van de afgelopen 3 dagen omzetten in de praktijk om een volgende stap te zetten in mijn proces als ondernemer.

Reflectie: 1 maand later…

De periode na de inspiration tour beschrijf ik nu als ‘een wildwaterbaan’. De actie-modus heeft me doen springen in de wildwaterbaan, zonder te weten welke obstakels ik zou tegenkomen en wanneer ik het eindpunt ga bereiken. Tijdens het reflecteren is me zeer duidelijk wat me ertoe gebracht heeft dit te doen:

  • De mens achter elke ondernemer is en blijft een mens: broos en kwetsbaar enerzijds en in het bezit van een groot potentieel anderzijds.
  • De weg van ondernemen is een zoektocht, een zoektocht dat je kan delen met gelijkgestemden.
  • De kracht van samenwerken.
  • Het centraal karakter van de mens in het geheel en het belang van een gelukkig en ‘vrij’ individu.

De laatste 2 weken hebben me gebracht naar de essentie van mijn proces om te groeien als ondernemer. De essentie kan ik voor me zelf terug brengen naar de woorden van Franky Dury:

Coaching is:
  • zelf gelukkig zijn
  • relatie aangaan met anderen en met jezelf
  • rendement

Het besef van het potentieel

Het netwerken met andere ondernemers, het aanhoren van succesverhalen, de ervaring van succesvolle ondernemers heeft me tot het besef gebracht dat er een groot potentieel aanwezig is om te ondernemen. Een aantal aanwezige mentale overtuigingen hebben echter dit potentieel verdrongen en weggeduwd. De confrontatie tijdens de 3-daagse heeft het mogelijk gemaakt om opnieuw ruimte te creëren voor het aanwezige potentieel. Het resultaat is een hevige competitie die momenteel aan de gang is tussen de mentale overtuigingen en het aanwezige potentieel. (het staat momenteel 1-1 :))

Het mooie aan het hele verhaal is dat ik door mijn expertise in bewegingscoaching zeer duidelijk de signalen van mijn lichaam kan interpreteren waardoor ik zeer sterk betrokken ben in deze competitie. Dit maakt het soms moeilijk omdat het niet altijd even eenvoudig is maar het stelt me instaat om mijn proces verder te zetten.

Nieuwe inzichten, nieuwe doelen voor 2016!

Het hele proces brengt veel nieuwe inzichten mee die ik direct kan gebruiken in het plan voor 2016. De komende maand staat volledig in het teken van de voorbereiding voor 2016 en ben zelf al benieuwd wat het zal brengen in januari!

 

Bedankt Bert & Connexi om via de Inspiration-tour het potentieel in me als ondernemer concreet te maken!

 

Ben jij ook benieuwd wat 2016 zal brengen voor Intelligent Motion? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief en ontdek samen met ons wat 2016 voor ons brengt!

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.

Recente artikelen