IM kiest voor ‘Procedos’, The foundational Movement Training

Door Jeroen Klinckaert / 27/12/2016 / Fitter worden, Sportprestatie verbeteren, Pijn bestrijden, Gezondheid

IM kiest voor ‘Procedos’, The foundational Movement Training

Leef, sport en werk opnieuw zonder pijn of vermoeidheid is onze missie en is wat we bereiken met onze klanten door hun natuurlijke capaciteit van bewegen terug te vinden en te optimaliseren.

Je lichaam is meer dan de som van armen, benen, heupen, tenen en vingers. Pijn/spanning/stress in één van de lichaamsdelen heeft gevolgen voor de rest van het lichaam. Een bewegingsbeperking in een gewricht of spier zorgt er voor dat je geremd wordt in je dagelijkse activiteiten. Je batterij voelt te klein, je ervaart stress en je kan niet meer optimaal presteren waar het moet. 

Ben je een kinesist, een personal trainer, een conditietrainer, een bewegingsdeskundige, … en wil je op een eenvoudige manier 3D integreren in jouw praktijk dan is het bewegingsplatform van Procedos jouw tool.

Wat is ‘Procedos’?

Procedos is een bewegingsplatform dat bestaat uit 9 ‘dots’ uitgebreid met aanwijzingen in functie van verschillende richtingen. De 9 posities in combinatie van de verschillende richtingen zijn afkomstig vanuit de bewegingsmogelijkheden van ons lichaam. Het bewegingsplatform is een ideale tool om je bewegingsvariabiliteit opnieuw te vergroten en te optimaliseren. 

Belang van Bewegingsvariabiliteit.

Een korte observatie van ons bewegingen doorheen de dag leert ons dat het lichaam beweegt in functie van een concrete taak: een kop koffie nemen, de jas nemen aan de kapstok, een fles water nemen uit de frigo, uit de wagen stappen,…. Om deze concrete taak uit te voeren ga je eerst niet nadenken hoe je dit gaat doen, het lichaam doet dit gewoon! De manier hoe ons lichaam dit doet is in grote mate afhankelijk van de huidige bewegingsmogelijkheden.

Het bewegingsplatform biedt door de visuele prikkels de mogelijkheid om taakgericht een opdracht uit te voeren. Ik stap naar X en duw in richting Y. Het visuele van het platform doet je bewegen in functie van en ga je niet bewust, analytisch gaan bewegen. Dit maakt dat deze manier van bewegen zeer dicht, zoniet exact hetzelfde is hoe we bewegen doorheen de dag. 

Waarom Procedos?

Het beweegplatform van Procedos maakt het complexe opnieuw eenvoudig!

De trainingsmethode beschreven door Procedos is ‘Foundational Movement Training’. Het brengt ons terug naar de essentie van bewegen. De bewegingen die we niet aangeleerd hebben via concrete coaching en of instructie. Het zijn de bewegingen die we elke dag toepassen en gebruiken om een concrete taak uit te voeren.

Bewegen op het bewegingsplatform laat je opnieuw kennis maken met bewegingsrichtingen/mogelijkheden die vandaag misschien minder aangenaam aanvoelen. Wanneer we minder bewegen en/of repetitief bewegen, past ons lichaam zich aan en ervaar jij een verminderde beweeglijkheid. Het platform biedt je de mogelijkheid om zelf jouw analyse te maken van welke beweging vandaag minder gaat. Je leert hierdoor je eigen grenzen beter kennen waardoor je ook de mogelijkheid verkrijgt om niet telkens te forceren. 

Intelligent Motion met Procedos.

Met intelligent motion willen we je helpen om je lichaam beter te leren kennen, te weten welke impact je huidige levensstijl heeft op je lichaam en wat dit betekent in termen van beweging. Met Procedos hebben we nu een tool om onze inzichten makkelijk te implementeren in het dagelijks leven, op de werkvloer en in je trainingspraktijk.

De doelstelling is 2-delig:

1. Herstellen van vitale functies in ons lichaam:

  • Herstel van de ‘flow’ van vloeistof in verkleefde gebieden.
  • Vergroten van de capaciteit van het zenuwstelsel om beweging te capteren.
  • Stretch van de huid om grotere proprioceptieve feedback te genereren.
  • Vergroten van flexibiliteit en mobiliteit om nadien het weefsel te kunnen laden.

2. Versterken van het lichaam

  • Het lichaam opnieuw de capaciteit geven om ‘impact’ te kunnen opvangen en te kunnen bewegen met snelheid.

 

Wij zijn alvast benieuwd naar jouw feedback. Wil je dit integreren in jouw praktijk of wil je dit zelf doen thuis, wij horen het graag.

Reacties op dit artikel

Excellent blog here! Also your web site loads up very fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol

Gepost op 04 mei 2018 door James

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.

Recente artikelen