“Ik kon nog heel beperkt bewegen”

Door Jeroen Klinckaert / 15/09/2019 / Rugprogramma, Pijn bestrijden

“Ik kon nog heel beperkt bewegen”

We kregen Jeffrey, een veertiger, voor het eerst over de vloer bij Intelligent Motion in december 2017. Zijn rugklachten hielden al 17 jaar aan en belemmerden hem in alles wat hij deed. Toch had zijn gezin thuis niet door dat de pijn zo ernstig was. Wij volgen Jeffrey nog steeds geregeld op en laten hem graag zelf zijn verhaal vertellen.

Van osteopathie tot neuraaltherapie, niets hielp

Anderhalf jaar geleden, in december 2017 klopte ik aan bij Intelligent Motion. Al meer dan tien jaar kampte ik met een geblokkeerde rug. Ik had werkelijk alles geprobeerd: neuraaltherapie, osteopathie, chiropractie, healingtechnieken, rugschool, behandelingen met licht en kleuren, klassieke geneeskunde, acupunctuur, infiltratietherapie… Je kunt het zo gek niet bedenken of ik had het al geprobeerd, maar tevergeefs. Het was zodanig erg dat wanneer ik bijvoorbeeld langsging bij een osteopaat, alles alweer vast ging zitten wanneer ik zijn praktijk verliet.
Een mens kan veel verdragen en vooral negeren. Mijn vrouw heeft nooit geweten hoeveel pijn ik eigenlijk had. We hebben soms wel eens goed gelachen, zeker wanneer ik helemaal scheef begon te staan naar de ene kant en een uurtje later naar de andere kant, net zoals de toren van Pisa. Laat ons zeggen dat ik ermee had leren leven en erin berustte. Tot ik in de zomer van 2017 op reis was en we een winkeltje binnenstapten met een klein trapje naar beneden. Het angstzweet brak me uit, want ik had schrik dat ik nooit meer uit die winkel zou geraken zonder hulp. Allemaal door dat ene kleine trapje.

Jarenlang doorwerken met rugklachten

Ik doe fysiek werk en ben dat al die jaren blijven doen. Ik vond mijn eigen technieken om toch maar alles gedaan te krijgen, in die mate dat ik op bepaalde momenten letterlijk mijn benen moest opheffen met mijn handen om bijvoorbeeld ergens op te klimmen. Op de duur gebruikte ik mijn spieren volledig verkeerd, wat leidde tot zeer slechte houdingen. Natuurlijk nam ik heel veel zware medicatie om de pijn te verzachten en heb ik overal hulp gezocht. Nu ik er zo aan terugdenk, kan ik niet geloven dat het zover is kunnen komen.
Toen ik de eerste keer bij Intelligent Motion langsging, kon ik bijna geen enkele beweging uitvoeren. Alleen al mijn romp draaien om mijn hand schuin naar achteren uit te steken of een beetje voorover buigen was totaal onmogelijk. Hierdoor was het ook zeer moeilijk om mijn probleem te doorgronden en tests te doen. De bewegingsspecialisten van Intelligent Motion zeiden me toen al dat het zeker een jaar zou duren voor mijn lichaam weer normaal zou kunnen functioneren. Nu zijn we anderhalf jaar verder en kan ik inderdaad opnieuw pijnvrij bewegen en de juiste spieren gebruiken, al ben ik nog niet volledig hersteld.

Opnieuw leren bewegen met Intelligent Motion

In het begin van de behandeling liet Intelligent Motion mij hele kleine en voorzichtige bewegingen doen voor zover mijn lichaam dat toeliet. Nee, dat was niet ontmoedigend voor mij, want elke keer opnieuw zag ik vooruitgang. Andere dokters hadden mij daarvoor al gezegd dat ik drie hernia’s had, maar Intelligent Motion beschouwt het lichaam als een geheel en heeft al doende zelf gezien en ondervonden waar mijn probleem zat. Ik heb ondertussen al 60 à 70 sessies achter de rug en ik merk nog altijd verbetering. Op dit moment kan ik opnieuw alle normale bewegingen uitvoeren en in mijn fysiek werk merk ik dat ik sterker ben dan iemand die niet geoefend is.
Let op, er zijn nog altijd bewegingen waarbij ik hinder en zelfs pijn ondervind. Ik ervaar die pijn dan opnieuw als heel erg, het voelt alsof ik even terug naar af ben, maar Intelligent Motion neemt altijd de toestand van december 2017 als maatstaf. Objectief gezien is de pijn dan veel minder erg dan hoe ik ze ervaar. Ik kán immers bewegen nu, wat vroeger dus helemaal niet het geval was. Mijn rug heeft gewoon zolang vast gezeten en zal nog heel lang een stijve zone blijven.

Eindelijk weer zorgeloos bewegen

Dankzij Intelligent Motion, hun expertise en geduld is mijn levenskwaliteit fenomenaal gestegen. Een nieuwe wereld is voor mij opengegaan sinds ik weer kan bewegen zoals een normaal mens. Mijn belangrijkste advies aan mensen met rugproblemen is dat je het echt nooit zover mag laten komen en dat je altijd moet luisteren naar je lichaam. Want als je écht signalen krijgt van je lichaam, is het vaak al bijna te laat.

 

Herken jij je (voor een deel) in het verhaal van Jeffrey? Dan kunnen wij je helpen. Het is immers nooit te laat om je lichaam opnieuw juist te leren bewegen. Neem vrijblijvend contact op met onze bewegingsspecialisten via info@intelligentmotion.be of bel naar +32 (0)476 60 05 16.

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.

Recente artikelen