Hoe Intelligent Motion mijn passie geworden is!

Door Team Intelligent Motion / 10/12/2015 /

De oorsprong.

Als 5 jarige ging ik mee naar de voetbal waar mijn oudere broer voetbalde en al snel kreeg ik ook een bal en het verhaal begon. Ik sloot me aan bij de plaatselijke voetbalclub ‘F.C. Lutterzele’ en zette mijn eerste stappen als voetballer. Een paar jaar later kwam er interesse van andere ploegen en kon ik steeds op een hoger niveau voetballen. Mijn leven stond volledig in teken van voetbal en ik genoot er enorm van! Na het middelbaar was mijn keuze om verder te studeren zeer eenvoudig: ‘Licentiaat Lichamelijke Opvoeding’. Om me als sportman verder te ontwikkelen en de basis te leggen voor mijn professionele carrière in de sport. De combinatie van de sport tijdens mijn opleiding en de voetbaltrainingen eisten echter na 3 jaar zijn tol: scheenbeenvliesonsteking aan het linkerbeen. Gevolg: 6 maanden rust en revalidatie. Na deze periode was het niet moeilijk om me opnieuw op te laden om er weer volop voor te gaan. Echter enkele maanden later kwam het terug, scheenbeenvliesontsteking, maar nu links en rechts. Het moment, op consultatie bij de specialist, wanneer ik het verdict hoorde vergeet ik echter nooit meer.  De scheenbeenvliesontsteking was chronisch geworden wat wil zeggen dat het nooit meer weg gaat, wat maakt dat alles wat een impact creëert ter hoogte van de voet en scheenbeen moest vermeden worden! Dit betekent, geen voetbal!  Wat nu?

Difficult times always create opportunities for you to experience more love in your life. (Barbara de Angelis)

Een nieuwe wereld ging open.

Dankzij mijn studies heb ik de mogelijkheid gekregen om in de sport te blijven. Via mijn stage heb ik werk gevonden in de fitness-sector.  Dit was letterlijk een nieuwe wereld voor me. In vergelijking met de voetbalwereld was dit helemaal anders, het gaat om mensen helpen gezonder te maken via beweging. Ik voelde direct dat ik hier mijn ‘ei’ in kwijt kon. Doordat ik de ontwikkeling van Personal Training mee mocht ondersteunen ben ik in contact gekomen met Australiërs die me de basis gegeven hebben van mijn passie! Ze hebben me de inzichten gegeven dat het lichaam meer is dan spieren alleen en dat pijn en blessures een gevolg zijn van een niet efficiënt bewegend lichaam. Reeds tijdens de 2-daagse ontmoeting heb ik ervaren wat de oorzaak was van de pijn. Mijn voet en heupgewricht konden niet meer de beweging uitvoeren die het zou moeten doen waardoor elke impact met de grond onvoldoende kon opgevangen worden en zo een overbelasting en pijn heeft gecreëerd.

Ik ging naar huis met nieuwe inzichten en nieuwe oefeningen om mijn lichaam, en meer bepaald mijn voet en heup, weer beweeglijk te maken. Het resultaat was fenomenaal! Enkele maanden later had ik geen pijn meer en begon het al te kribbelen om opnieuw fysieke doelen te stellen.

Uitdaging: een marathon ‘barefoot’ uitlopen

De nieuwe inzichten en oefeningen inspireerden me meer en meer en vele opleidingen passeerden de revue. Het besef groeide dat het lichaam tot zeer veel in staat is!

Mijn voeten begonnen voor mij een kostbaar bezit te worden. Hoe meer ik mijn voeten gebruikte, hoe meer ze opnieuw hun bewegingsvrijheid terug kregen, hoe minder pijn ik kreeg. Meer nog, mijn voeten in een schoen stoppen was geen optie meer! Mijn voeten kregen niet de mogelijkheid om te bewegen en daar was de pijn weer.

De oplossing was zeer eenvoudig: de voet de vrijheid geven om te bewegen! Zo ontstond de uitdaging om een marathon ‘barefoot’ uit te lopen.

8 jaar na de diagnose van de chronische scheenbeenvliesontsteking heb ik mijn challenge gehaald, de marathon van Parijs heb ik ‘barefoot’ uitgelopen. Zonder pijn en zonder complicaties nadien. Voor mezelf een prachtig moment, zeer emotioneel en vol energie om hier iets fantastisch mee te doen!

“Every experience in the past, prepares us for today. And the present experience equip us for the future.” 
― Lailah Gifty Akita, Beautiful Quotes

Intelligent motion is geboren: mijn passie, mijn droom!

De kennis, de inzichten, de beleving en mijn persoonlijke ervaring zijn de basis ingrediënten van het concept! Via een eenvoudige manier bewust worden hoe je lichaam zich heeft aangepast aan je levensstijl en bewegingspatronen. Om nadien via makkelijke, zelf uit te voeren, oefeningen je lichaam opnieuw de bewegingsvrijheid terug te geven die het nodig heeft om goed te bewegen.

Intelligent motion gaat om 3 zaken:

  1. Het besef en de bewustwording dat je lichaam zich heeft aangepast aan je levensstijl, activiteiten en houdingen met als resultaat een verminderde bewegingsvrijheid.
  2. Bewegen is meer dan zomaar bewegen. Het is de capaciteit van elk onderdeel  van je lichaam om in alle richtingen te kunnen bewegen.
  3. Je lichaam in beweging brengen en de bewegingsvrijheid vergroten zet alle systemen van je lichaam in beweging. Hierdoor kunnen obstakels of remming overwonnen worden en kan je over een groter potentieel beschikken om te functioneren.

 

Ontdek wat Intelligent motion voor jou kan beteken in schrijf je nu in voor het gratis beweegprogramma.

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.

Recente artikelen