Het rugprogramma door de ogen van beweegcoach Ksenija

Door Team Intelligent Motion / 25/11/2017 /

De rug is een cruciale schakel in ons lichaam. Bij pijn ligt de kwaliteit van ons dagelijks leven lager. Telkens moeten letten op hoe je iets optilt, hoe je moet bukken of hoe je best neerzit, zorgt ervoor dat we bang worden om te bewegen.

Als startende beweegcoach bij Intelligent Motion ben ik ervan overtuigt dat beweging werkt. Door het lichaam te laten bewegen in verschillende richtingen zorgen we ervoor dat we impacten beter kunnen opvangen en verdelen. Vanuit deze visie is het niet altijd eenvoudig om mensen te overtuigen. Ze zijn immers bang om een verkeerde beweging te maken en terug pijn te ervaren.

Nu mijn eerste rugprogramma er bijna op zit, is het tijd voor een terugblik. In het algemeen willen we mensen terug pijnvrij laten bewegen. We leren de mensen om terug hun benen te gebruiken, bepaalde zones in het lichaam te activeren en andere eerder te ontspannen. Deze wisselwerking resulteert in het leren kennen van je eigen lichaam. Vaak komen mensen na vele jaren als “laatste hoop” op verbetering.

Nu, 7 weken later is de pijn bij iedereen afgenomen. Op deze korte tijd zijn verschillende zones in het lichaam in beweging gebracht. “Beweging” slaat hier op het lichaam laten reageren en de hersenen aantonen dat bewegen zonder pijn kan. Dit resulteert in het losser worden van bepaalde zones. 

Alle feedback van de deelnemers is positief. Eén van de klanten zei dat haar lichaam minder “scheef” staat. Voordien was de stand van de schouders en heupen ongelijk. Terwijl een andere deelnemer zei dat het lichaam minder in spanning verkeerd en er duidelijk ontspannen zones ontstaan.

De sterkte van bewegen is in deze korte tijd aangetoond. Als beweegcoach sta ik telkens versteld van de resultaten die beweging teweegbrengen. Kort samengevat leren mensen hun lichaam kennen waardoor ze in momenten van pijn zelf weten welke bewegingen hun lichaam kunnen helpen.

 

“Become the master of your health” is dan ook de slagzin binnen Intelligent Motion. 

Reacties op dit artikel

Greetings! Very useful advice within this article! It is the little changes that make the most important changes. Many thanks for sharing!

Gepost op 25 april 2018 door James

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.

Recente artikelen